Termelés

A környezetbarát papírgyártásról

Környezetbarát papírgyártás
Környezetbarát papírgyártás

Bizonyára a papírgyártást és az ezzel kapcsolatos procedúrát sok ember az erdők tömeges kiaknázásával asszociálja, ugyanis hagyományos módon a papírt fából állítják elő. Ez pedig a környezetszennyezéshez és a természeti kincsek mértéktelen elfogyasztásához vezetett. Szerencsére, a papírgyártó vállalkozások időben felismerték a környezetre gyakorolt mérhetetlen csapásokat, aminek köszönhetően, mára már más technológiát használnak a papírgyártás területén.

Létrehozták a fenntartható fejlődés koncepcióját, aminek köszönhetően úgy döntöttek, hogy többé nem szennyezik a környezetet, illetve a fakitermelést is jelentősen háttérbe szorítják. Céljuk pedig az, hogy környezetbarát termékeket hozzanak létre, aminek előállítása során nem gyakorolnak kedvezőtlen hatásokat a környezetre, a természetre nézve. Olyan alternatív megoldásokat kerestek, aminek jóvoltából a minőség hanyatlása nélkül megfelelő papírt hozhatnak létre. Ezt a megoldást pedig az újrahasznosított rostok felhasználásának a segítségével valósították meg, az úgynevezett szendvics technológiának köszönhetően.

A technológiát az optimális energiahatékonyság, az alacsony vízfelhasználás, illetve a modern szennyvízkezelés jellemzi, eleget téve a környezetvédelmi feltételeknek is. Az eredmény pedig garantáltan egy minőségi, megbízható termék előállítása, ami megfelel, még a legmagasabb fogyasztói igényeknek és elvárásoknak is. Így, akár a nyomtatás területén, vagy más felhasználási célra szánva, biztos lehet abban minden vásárló, hogy tökéletes terméket kap kézhez.

Print Friendly, PDF & Email