Egészség

Gyógymód a szülés utáni depresszióra

Szülés utáni depresszió

Egy kisbaba világra jötte javarészt határtalan örömet nyújt, azonban sajnos olyan is előfordul, hogy más reakciót vált ki az édesanyából az újszülött érkezése. Szülés utáni depresszió, fogyás és más információk kerüljenek reflektorfénybe.

Sokaknak meghökkentő, sőt, felháborító dolognak számít, hogy miképpen tehet szomorúvá valakit egy gyermek megszületése. Bizony, számtalan tényező közre játszhat a hangulatingadozásban, szomorúságban, ezek pedig lehetnek szociológiai, pszichológiai, hormonális okok is. A szülés utáni depresszió legfőképp megfelelő családi, illetve baráti támasszal leküzdhető. Ha ez nem működik, akkor orvosi beavatkozásra van szükség.

A pszichiáterek szülés utáni depresszió esetén olyan gyógymódokat tanácsolnak, amelyek nem zárják ki a szoptatást sem, tehát nem befolyásolják a kisbaba megfelelő fejlődését. Abban az esetben, ha az érdektelenség, álmosság és frusztráció kiegészül szülés utáni fogyással is, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni. A szülés utáni torna is rendbe hozhatja a belső harmóniát.

Print Friendly, PDF & Email