napelem rendszer
Napelem

A napelemmel működő eszközök listája

Egyre több területen jelenik meg a napenergia hasznosítása és minél több eszköz üzemeltethető ezzel, annál jobban megéri a befektetést. Az ST Solar szerint sokan emiatt döntenek úgy, hogy napelem rendszert szeretnének telepíteni. A háztartásban használt összes elektromos eszközt napelemmel működővé tehetjük azáltal, hogy egy ilyen szisztémát telepíttetünk az otthonunkba.

Az általa megtermelt energiával könnyedén elláthatjuk árammal a háztartási gépeket, a televízió, mosógép és számítógép üzemeltetése sem okozhat gondot. A kerti fényforrások szintén biztosíthatóak ily módon, de a riasztók és csapda jellegű kellékek is működtethetőek.

Gyakorlatilag, egy jól kivitelezett napelem rendszer segítségével kiválthatjuk a villanyszámla teljes összegét. Gondoljunk csak bele, hogy milyen volna, ha egyetlen fillért sem kellene fizetnünk villanyszámla gyanánt! Ugye, még elképzelni is szívet melengető érzés? Nos, ez a lehetőség csak pár lépésre van, vagyis a napelem rendszer telepítése hiányzik hozzá.

Értéket teremthetünk a napelem rendszerrel

Szinte mindenkinek a dolog anyagi vonzata a legelső, hiszen hihetetlenül nagy előny, ha a háztartásunkat 0 Ft-ból elláthatjuk árammal. De a napelem szisztémáknak egyéb előnyük is van! Talán az a legnagyobb pozitívumuk, hogy a termelésük független az aktuális villamosenergia áraktól. Ezek mellett, egy napelem rendszer jelentősen megnöveli az ingatlan értékét.

Kijelenthető, hogy a telepítés után már csak kizárólag bevételt termel nekünk, ezért is számít nagyon jó beruházásnak. A napelem rendszerek esetében nincsen szervizdíj vagy éves ellenőrzés sem, amelyek szintén pénzbe kerülnének a tulajdonosnak.

A szisztéma segítségével óvhatjuk a környezetünket, példát mutathatunk a közösségben, amiben élünk. Sokan, bár foglalkoztatja őket a napelem rendszer telepítésének lehetősége, azért halogatják a végső döntést, mert túl költségesnek és bonyolultnak tartják a beruházást. Azonban, ezekre a rendszerekre gyakran igényelhető állami támogatás, így minimálisra csökkenhet a kiadás.

Napelem telepítés A-tól Z-ig

Az stnapelem.hu weboldalon olyan korrekt céget ismerhetünk meg, aminek magas szakmai ismeretekkel rendelkező munkatársai a szisztéma tervezésétől a kivitelezésig mindent megoldanak. Vállalják a személyes ügyintézést, így ezzel sem nekünk kell foglalkoznunk.

Beszerzik a villamossági és csatlakoztatási engedélyeztetést, intézik a pályázatokat, szakmai támogatást nyújtanak. A műszaki, villamossági tervezést is profi módon végzik el. Első lépésként egy ingyenes helyszíni felmérést csinálnak, majd ezt követően megadják az árajánlatukat. Ha azt az ügyfél elfogadja, akkor átvállalják a papírmunkát, akár több támogatást is segítenek megpályázni.

Ennek a vállalkozásnak még előleget sem kell fizetni, mert a díjat elég csak akkor kiegyenlíteni, amikor átadták a napelem rendszert. A cég munkatársai már több ezer sikeres napelem telepítést végeztek el, esetükben a hibalehetőség abszolút ki van zárva. Érdemes a tapasztalt szakemberekre bízni a napelem rendszer telepítésének minden lépését.