Webáruház

A gyerekülés és a biztonsági öv

gyerekülés
Minőségi gyerekülés

A mindennapok során többféle biztonsági övvel találkozik az ember. Azonban más funkciót kell betöltenie egy gyerekülés biztonsági övének, mást a gépjárműveké és megint mást egy Forma-1-es pilótáé. Természetesen van bennük annyi közös, hogy az emberi testet kell a mozgó járműben tartaniuk akkor is, ha az balesetet szenved.

Egy hagyományos autóban a felnőttek biztonsági öve mindig hárompontos, a felnőtt súlyához és magasságához tökéletesen alkalmazkodik, megvédve egy ütközés során. Egy versenyautónál kicsivel más a helyzet, hiszen azok a járművek meghaladhatják a 300 km/órát is. A pilóták pont ezért hatpontos biztonsági övet használnak, ennek segítségével képesek biztonságosan vezetni a hajmeresztő sebesség ellenére is.

Azonban mi a helyzet a gyerekülésekkel? A szülők többféle megoldás közül választhatnak, azonban a legajánlottabb az ötpontos biztonsági öv használata. Miért? Mert a gyermekek kisebbek, könnyebbek a felnőtteknél és könnyebben sérülnek. A gyerekülés tervezésénél odafigyelnek ezekre a részletekre.