Webáruház

A kerítés feltétlenül kell?

Ízléses kerítés

Sajnos hazánkban nem lehet elhanyagolni az értéktárgyak és a család védelmét, hiszen sok esetben lehet hallani betörésekről, lopásokról. A kerítés a gyermekek és a családtagok, háziállatok védelmét is szolgálja. Sokan nem szeretik, hogyha az utcán elvonuló emberek és a szomszédok állandóan átnézelődnek a kertbe.

Ettől gyakran úgy érezhetik magukat a lakók, mintha kémkednének a család után. Ráadásul kellemetlen a teraszon történő reggelizés vagy a délutáni játék a gyermekekkel, ha közben a szomszéd minden lépését figyeli.

Ez ellen manapság könnyedén lehet tenni a magasabb kivitelezésű kerítésekkel. A betonból készült változatok 230 centiméter magasak is lehetnek. A telepítés néhány feltételhez kötött, de ezekre odafigyelve, 1 nap alatt 25 métert is fel tud húzni. Ha van egy jó barátja, akkor ketten pár nap alatt be tudják fejezni a kerítés elkészítését.

Arra nagyon oda kell figyelni, hogy az oszlopok közötti távolság ne legyen több mint 1,57 méter. Ha egyenetlen a terepviszony, akkor célszerű szinteltolást alkalmazni.