Webáruház

A laktózmentes csoki jól jön annak, aki tejérzékeny

A laktózmentes csoki tejérzékenyeknek van
A laktózmentes csoki tejérzékenyeknek van

Ha az ünnepek elmúlnak, még nem jelenti azt, hogy a finom édességek ideje is lejárt. Akik édesszájúak, amúgy sem tudják megállni, hogy ne falatozzanak valami finomat. Előfordul azonban, hogy valakinek kerülnie kell a tejes termékeket, ezért számára a laktózmentes csoki jelent egy jó örömöt.

Egyre nagyobb probléma a lakosság körében, hogy nem tudják elfogyasztani azokat a termékeket, amelyek bármilyen formában tartalmaznak valamilyen tejet. Európa-szerte a lakosság hetvenöt százaléka szenved valamilyen formában ettől a jelenségtől. Két formában jelentkezhet a laktózérzékenység.

Az enyhébb változat úgy fordul elő, hogy a szervezet a nyers tejet nem képes feldolgozni, de egy bármilyen formában átalakított tej, mint például sajt vagy egy joghurt már nem okoz gondot. A rosszabb eset viszont az, amikor teljes intolerancia lép fel, és még az átdolgozott tejtermékeket sem képes megemészteni a szervezet. Ilyenkor kénytelen a laktózmentes csoki vagy akármilyen más termék mellett dönteni az, aki ilyen problémával küzd. De ez manapság már nem jelent semmilyen gondot, hiszen létezik akár laktózmentes tej is.