Egészség

A Prick teszt bevált allergia vizsgálat Győrött is

Allergia vizsgálat Győrben Prick teszt alkalmazásával
Allergia vizsgálat Győrött Prick teszt alkalmazásával

Az allergiás rohamokat kiváltó anyagok sora végeláthatatlan. Ezért a kezelése is csak úgy lehetséges, ha előbb különböző tesztek segítségével leszűkítjük a lehetséges allergének körét. Az allergia vizsgálat Győr belvárosában is elvégezhető és kideríthető, hogy a beteg milyen vegyületekre érzékeny. A vizsgálat minden esetben konzultációval kezdődik. A beszélgetés során kiderül, hogy melyek azok a lehetséges tényezők, amelyek allergiás reakciókat válthatnak ki a betegnél.

Így jóval kevesebb anyagra kell letesztelni a pácienst. Többféle teszt is segíthet a diagnózis felállításában, attól függően, hogy az orvos milyen allergénekre gyanakszik. Ha a por, a virágporok, valamilyen állatnak a szőre a feltételezett allergén, akkor a Prick teszt vagy ahogy a köznyelv jobban ismeri, alkari bőrteszt alkalmazásával vizsgálják a beteget. Ez az allergia vizsgálat Győr kórházaiban is rutinfeladatnak számít, hiszen ez az egyik leggyakrabban alkalmazott allergia teszt.

Előnye, hogy igen költséghatékony, valamint gyorsan eredményre vezethet. A vérelemzéssel történő allergia vizsgálat Győr kórházaiban sem szokás vagy csak nagyon ritka esetben, mivel kevésbé hatékony, mint a Prick teszt, ugyanakkor jóval több munkával és laboratóriumi elemzéssel jár. A Prick teszt során, a feltételezett allergéneket az alkarra helyezik, a hatékonyság növelése érdekében, előtte egy apró karcolást ejtenek a bőr felületén. 15-20 perc elteltével pedig leolvassák az eredményeket. Amennyiben az illető érzékeny valamelyik reagensre, akkor a bőr azon a helyen megduzzad és kivörösödik.

Tehát így könnyen megállapítható, hogy a lehetséges allergének közül a páciens melyikre érzékeny és melyikre nem. Ez az allergia vizsgálat Győr orvosai számára egy másik információt is hordoznak. Mégpedig az érzékenység fokát. Minél nagyobb a duzzanat és a vörös folt az allergén körül, a beteg annál érzékenyebb az adott allergénre. Az ilyen tesztek során megállapított allergiás reakciók tünetei életmódváltással és súlyosabb esetekben antihisztamint tartalmazó gyógyszer segítségével csökkenthetőek.