Szolgáltatás

A sátorponyva ár alakulását befolyásoló tényezők

Mitől függ a sátorponyva ára?
Mitől függ a sátorponyva ára?

A sátorozás egy külön műfaja a kempingezésnek, kirándulásnak. Aki szereti, az nem szívesen száll meg máshol, akinek viszont a kényelem az elsődleges szempont, az nem rajong annyira a sátorban alvásért. Az alacsony sátorponyva ár miatt már igen kedvező áron beszerezhetőek a különböző típusú sátrak. Vannak olyanok, amelyek kifejezetten a tengerparti táborozásokhoz készültek, de olyan sátrakat is lehet kapni, amelyek kiválóan ellenállnak a magashegyi zordabb időjárási körülményeknek is. A hegyen hirtelen változik az időjárás, ezért mindenre fel kell készülni.

Az erős viharok ellen is védelmet kell nyújtania egy jó sátornak és azt sem szabad elfelejteni, hogy a hegyen éjszaka lecsökken a hőmérséklet, ezért nem árt, ha a hőszigetelés is megoldott. A sátorponyva ár tehát függ attól is, hogy milyen sátrat választunk, egyszerűbb síkvidéki túrákra szánt, vagy a hegyi kirándulásokon is helytálló terméket. Azon kívül, hogy erős anyagból készült, egy jó sátornak még rendelkezni kell néhány tulajdonsággal. Az egyik legfontosabb a vízállóság. Senki nem szeretne úgy ébredni a sátorban, hogy bokáig ér a víz.

A sátorponyvák vízhatlan anyagból készülnek, így ha nincs rajtuk sérülés, akkor ennek a feltételnek tökéletesen eleget tesznek. Mielőtt elindulnunk kempingezni, azért ellenőrizzük, hogy minden rendben van a felszereléssel! A sátorponyva ár másik meghatározó tényezője az anyag erőssége. A ponyvák különleges szövési technikájának köszönhetően, igen nagy a szakítószilárdságuk ezeknek az anyagoknak. Erre szükség is van, hogy kibírják a nagy terhelést, amit egy nagyobb vihar esetén éri. Ezek a sátrak, amelyekről eddig szó volt, kirándulásokra alkalmasak.

Vannak azonban másfajta sátrak is. A rendezvénysátrak nagyobb méretű szerkezetek, amelyeket főleg vásárokon, fesztiválokon és falunapokon láthatunk. Ezeknek az anyaga jóval vastagabb, mint a túrasátraké. Az anyag vastagsága szintén hatással van a sátorponyva ár alakulására. Az elvárások szinte ugyanazok ezekkel a ponyvákkal szemben is, bár a hőszigetelés nem olyan fontos, hiszen ezek a többnyire nyitott sátrak nyári használatra készültek. Ami fontosabb inkább, az árnyékoló tulajdonságuk.