Szolgáltatás

A vízpumpa cseréjét időben el kell végezni

Vízpumpa
Vízpumpa

A motorban, az üzemanyag elégése során, rengeteg hőenergia keletkezik, amit el kell vezetni, különben könnyen meghibásodhatnak a különböző alkatrészek. Ebben a vízpumpa is nagy szerepet játszik, ugyanis ez a szerkezet keringeti a hűtővizet a rendszerben.

Ezért fontos, hogy mindig kifogástalan állapotban legyen. Mivel a vízpumpa mozgó alkatrészeket tartalmaz, egy idő után tönkremehet. Elkopnak vagy eltörnek a mozgó alkatrészek darabkái, ilyenkor pedig ki kell cserélni az egész berendezést.

Erre már jóval a pumpa teljes leállása előtt figyelmeztet a különös zörej, amely a hibás szivattyúból jön. Ezt érdemes figyelmeztető jelnek venni, és szervizbe vinni a személygépkocsit. Ugyanis a hűtőrendszer leállása nagyobb problémákhoz is vezethet.

Akár a motor is tönkremehet, aminek a cseréjét már nem ússzuk meg néhány ezer forintból. Egy vízpumpa csere nem jelent nagy kiadást, és csak pár évente van rá szükség. Ezért nem szabad hanyagolni a dolgot, hiszen a végén sokkal többet fizethetünk a jármű rendbetételéért.