Webáruház

Aranyékszer készítés tört aranyból

Aranyékszer készítés
Aranyékszer készítés

Az arany mindig is a drága nemesfémek közé tartozott. Akinek volt ilyen, az különlegesnek érezhette magát. Az aranyékszer készítés ezért is tekint vissza nagyon hosszú múltra. A kezdeti, egyszerű formáktól kezdve ma már egészen bonyolult és szürreális ékszerek is készülhetnek. Ebből is látszik, hogy az aranyékszer készítés az idők során nagy fejlődésen ment keresztül. Mégsem lépett bele abba a gyártási formába, mint például az autógyártás, vagyis sosem automatizálódott.

Az automatizált gyártás során ugyanis nagyon sok felesleg megy kárba. Ez az aranynál pénzben számítva tetemes veszteség lenne. Ezért is ma az aranyékszer készítés nagyrészt kézi munka. Van ugyanis, ahol az öntőformába gépek segítségével kerül bele az olvasztott fém, de a megmunkálás precíz kezet és szemet igényel. Az élek csiszolása, a drágakő foglalatának megmunkálása mind-mind kézzel készül ott, ahol adnak a minőségre. Így szinte sosem lesz két teljesen ugyanolyan ékszer, hanem mindig egy picit eltér egyik a másiktól. Az aranyékszer készítés varázsa ezekben az apróságokban mutatkozik meg.

Ha otthon több arany ékszere is van, mégis újat szeretne, akkor nem kell újra borsos árat fizetnie a kiválasztott darabért, hanem akár arany gyűrű készítés hozott aranyból is megoldható. Ez azt jelenti, hogy bármilyen finomságú, karátú vagy színű aranya van otthon, azt mind felhasználhatja, mivel a Black and White a napi legmagasabb aranyárfolyamnak megfelelően beszámítja. Akár a nagymamája régi ékszereiből is készíthet egy olyan gyűrűt, ami rá emlékezteti.

Nem fognak ott porosodni a szekrény polcain, mivel szinte senki nem hord divatjamúlt ékszereket, hanem új életre kelnek egy gyűrűben. Az ékszertervező szemet kápráztató ötletekkel rukkolhat elő, így sokkal jobb érzés lesz az arany gyűrű készítés hozott aranyból, mintha a régi aranyat tartogatná otthon. Az új gyűrű igazi jelképe lehet a nagymamája iránti szeretetének, ahányszor csak ránéz, ő jut majd az eszébe. Ne habozzon hát, mert könnyen megoldható az arany gyűrű készítés hozott aranyból a White and Black-nél.