Szolgáltatás

Felváltja a modern technika a papírt?

Papírhasználat
Papírhasználat

Napjainkban egyre több esetben használunk digitális eszközöket. Itt persze elsősorban nem a TV készülékre és a rádióra gondolunk, hanem a számítógépekre, tabletekre és természetesen a telefonokra. Ezek az eszközök kétségtelenül a hétköznapjaink szervers részét képezik, így aki mindenképp kommunikálni szeretne, nem levelet ír, hanem e-mailt küld stb. Egyszóval a digitális technológia teljes mértékben átvette a szerepet, ugyanakkor az is igaz, hogy a papír alapú kommunikáció is jelen van még. Általánosságban elmondhatjuk, hogy az összes rezsiszámlát papír alapon kapjuk, a csekk papír, s szinte minden fontos dokumentáció. A nagyobb szolgáltatóktól e-mailben kizárólag tájékoztató jellegű üzeneteket kapunk, így ami hivatalos, az mindenképp egy papír alapú levél.

A kérdés lényegében az, hogy meddig maradhat meg ez az állapot, s ez az óriási mennyiségű papír felhasználás meddig károsítja még a bolygó élővilágát. Lényegében a teljes átállásnak csupán egyetlen akadálya van, mégpedig a biztonság.
Kérdéses, hogy a személyes adatainkat mennyire tarthatjuk majd biztonságban, ha minden digitálisan zajlik, s szinte semmi kézzelfogható eszközünk nem lesz majd. Továbbá ne feledjük el, hogy a földön pillanatnyilag számtalan olyan ország található, ahol a számítógép tulajdonosok száma igen csekély. Egyszóval, ha globális átállásról lenne szó, mindenképp érdemes lenne egységes eszközparkban gondolkodni, ami jelenleg elérhetetlen! Kérjük, böngéssz a weboldalunkon és tudj meg többet a téma kapcsán!