Szolgáltatás

Ház automatizálás a praktikus mindennapokért

Ház automatizálás
Ház automatizálás

Képzelje el, hogy egy hosszú nap után hazaér, de a munkálkodásnak még mindig nincs vége. Az épületgépészeti elemeket ugyanis be kell indítani, össze kell kapcsolni, át kell állítani stb. Ez pedig sok időt vesz igénybe, és teljesen érthető, hogy senkinek nincs hozzá kedve. Ilyenkor jön képbe a ház automatizálás, amivel időt takaríthat meg magának, ráadásul pénzt is megtakaríthat általa. Ez a beruházás annál gyorsabban megtérül, minél magasabb szintű az automatizálás.

A légkondicionálás, a fűtés és a szellőzés mind olyan terület, amelyen szükséges az automatizálás bevezetése, ugyanis általa a rezsi is csökken. Az energia felhasználásának optimalizálása segítségével csak akkor fognak működni ezek a készülékek, amikor valaki otthon van és valóban szükség van a fogyasztásra. Ezáltal minimális energia kerül felhasználásra, ami meglátszik majd a számlákon is. Akinek csak lehetősége van rá, annak a ház automatizálás mellett érdemes utána járnia annak is, hogy mit takar pontosan egy okos otthon.

Ez a fogalom ugyanis még többet takar, mint a ház automatizálás. Egy készüléken keresztül (tablet, telefon, laptop) bárhonnan felmérheti az otthona állapotát, vagy elindíthatja a fűtést, hogy mire hazaér, meleg szoba fogadja. Tehát bármikor beleszólhat a berendezések működésébe és úgy állíthatja be őket, hogy a legkedvezőbbek legyenek a kiadásai. Az sem ritka manapság, hogy kamerával van ellátva a ház. Ilyenkor szintén nagyon egyszerűen megnézheti, hogy épp mi történik az otthonában. Elég, ha letölti ezt az applikációt és máris képben van a kamerák felvételeivel.

Tudta, hogy az otthonában elfogyasztott energia több mint 80 százaléka a fűtésnek és a meleg víznek tulajdonítható? Ha ez új információ, akkor bizonyára máris elkezdi a ház automatizálás lehetőségét megvizsgálni, ugyanis senki nem szereti, amikor a téli hónapokban az egekbe szökik a számla. Természetesen nemcsak anyagi téren bizonyul hasznosnak ez a lehetőség, hanem a kényelem szempontjából is, mert modern eszközökkel irányíthatja a berendezéseket, rövid idő alatt.