Webáruház

A hidraulikus emelő rövid bemutatása

Hidraulikus emelő

Ez a fantasztikus szerkezet akár 300 tonnás terhek megemelésére is alkalmas. A hidraulikus emelő mindössze 15-20 centiméter magas. Működési elve a folyadéknyomásos erőátvitel.

Alakját tekintve egy kis keresztmetszetű henger, amely a nagy keresztmetszetű hengerhez kapcsolódik a csővezetéken keresztül. A teljes rendszer vízzel, olajjal, vagy más erre a célra alkalmas folyadékkal tölthető fel. Nyomáshatároló szelep is található rajta, amely megakadályozza a túlterhelést. Állítható, edzett csavar teszi lehetővé, hogy az emelendő teher magasságához illeszkedjen. Csak és kizárólag függőleges helyzetben használhatja, fejjel lefelé nem alkalmazható.

A hidraulikus emelő az autószervizekben nélkülözhetetlen kellék, hiszen nagy segítségére szolgálhat a szakembereknek. A szerkezetet nehéz elemek, vagy tartóelemek javításánál veszik leggyakrabban igénybe, ide sorolhatók például a sínek és a hidak is. A hidraulikus emelő nagyon sok üzletben beszerezhető, viszont figyeljen oda, hogy melyiket válassza! A minőséget mindig szem előtt kell tartani.