Webáruház

Mi teszi annyira egyedivé aTWS fülhallgatókat?

TWS fülhallgató
TWS fülhallgató

A vezeték nélküli Bluetooth fejhallgatók a 2000-es évek vége óta léteznek. De nem voltak túl népszerűek, mert a hangminőség csökkenése nem tette lehetővé a zene teljes szintű élvezetét. Így sokan fellélegeztek, amikor 2016 végén az Apple bemutatta az AirPods-ot, ami az első TWS fülhallgató volt.

A termék forradalmasította a zenehallgatást. Az Apple úgy döntött, hogy a készüléknek multifunkcionálisnak kell lennie. Az AirPod-ok nemcsak zenehallgatást tettek lehetővé, hanem telefonbeszélgetést és a készülékek irányítását is.

Az Apple fejhallgatója inspirálta a többi gyártót, így most a TWS fülhallgatók túlnyomó többsége hasonló funkciókkal rendelkezik. Maga a TWS (True Wireless Stereo) kifejezés valódi vezeték nélküli sztereóként fordítható magyarra és olyan fejhallgatókat jelent, amelyek vezeték nélkül csatlakoztathatóak az okostelefonhoz és egymáshoz.

Kábelek helyett, rádiófrekvencián keresztül kapcsolódnak. A TWS fülhallgató tokjában beépített akkumulátor van, vagyis nem kell áramforrást keresni a töltéshez.