Webáruház

Mitől egyedi a borostyán nyaklánc?

Borostyán nyalkánc

Az ékszerek szenvedélyes gyűjtői között is akadnak olyanok, akik sokkal inkább kedvelik az erőteljes, karakteres színeket, mint az egyszerűbb, átlátszó hatású kivitelezéseket.

Egy borostyán nyaklánc minden bizonnyal megfelel ennek az elvárásnak, hiszen olyan árnyalatok közül lehet válogatni, mint a mézsárga, a narancssárgás konyak,a föld barna, a meggy vörös, a smaragdzöld, a fekete és persze még folytatódhatna a sor.

Tévedés azt gondolni, hogy csak az idősebb hölgyeknek áll jól ez az ásványi kő, ugyanis formavilágának köszönhetően ma már rengeteg olyan kivitelezés van, amely fiatalos, bohókásabb hatást kelt. Ugyanakkor a klasszikusabb típusok közül a borostyán nyaklánc még épp azok közé a darabok közé tartozik, amelyik nem számít túl elegánsnak, mégis ad egy plusz csillogást az öltözéknek.

Érdekes tudnivaló róla, hogy a színbéli pompáját abból is nyeri, hogy gyakran fosszilis rovarokat és növényi maradványokat is összefog, ettől lesz olyan egyedi a fényhatása. Mindenképp egy különleges ékszernek lesz a tulajdonában, ha a borostyán nyaklánc mellett dönt.