Napelem

A napelemes közvilágításhoz szükséges engedélyek

A napelemes közvilágítás igen kifizetődő

Néha bele se vágunk bizonyos feladatok kivitelezésébe, mert attól tartunk, hogy a túl sok belefektetett energia végül mégsem hozza meg az eredményt, vagyis nem fog sikerülni. A kandeláberrel történő napelemes közvilágítás esetében azonban nem kell ettől tartani, hiszen jóformán még építési engedélyt sem kell szerezni a hatóságoktól.

Amennyiben közterületen szeretnénk elhelyezni a napelemes közvilágítás kandelábert csupán egy elhelyezési engedély megszerzésére lesz szükség, amit a területileg illetékes jegyző kiállít. Abban az esetben, ha a Magyar Állam tulajdonát képező területen szeretnénk elhelyezni kandelábert, a Magyar Közút Kht. vagyonkezelő és útkezelő beleegyezése is nélkülözhetetlen.

Ahhoz viszont már tényleg semmilyen engedélyt nem kell beszerezni, ha a saját ingatlanunkon szeretnénk felállítani a napelemes közvilágítás kandelábereit. Bérelt ingatlan esetében, a tulajdonos beleegyezését kell kérni. Látható, hogy jóval egyszerűbben kivitelezhető ez, mint a villanyoszlopokkal történő megoldás.