Egészség

Reménykeltő felfedezések az ízületi gyulladás kezelésében

ízületi gyulladás kezelése
Ízületi gyulladás kezelése

A különféle reumás megbetegedések hazánk lakosságának jelenős százalékát érintik. Ezek két leggyakoribb típusa a reumatoid artritisz és az osteoarthritis. A két különböző jellegű ízületi gyulladás kezelése esetenként történhet ugyanolyan módon és ugyanazon készítményekkel.

A reumatoid artritisz egy autoimmun betegség, amiben egy személy immunrendszere megtámadja az ízületeket, ami gyulladást okoz. A kór általában a karokat és a lábakat érinti, fájdalmas, duzzadt, merev ízületeket eredményezve.

Az osteoarthritis ezzel szemben egy degeneratív betegség, ami az ízületi porcot és a csontokat érinti, fájdalmat, merevséget okozva.

Gyakran érinti a csípő, a térd és a hüvelykujj ízületeit is. Számos tanulmány kimutatta, hogy a CBD hatékony és biztonságos lehet az ízületi gyulladás kezelésében, a kapcsolódó fájdalmak enyhítésében, illetve hatásos alternatívát jelenthet a szintetikus gyulladáscsökkentők ellen. Természetesen további kutatásokra van még szükség ahhoz, hogy a ízületi gyulladás kezelése CBD-vel milyen előnyökkel járhat.