Szolgáltatás

Tele volt turistákkal a belváros, megharagudtak a helyi lakosok

Luxus búvóhely

A megszokott környezet nyugalmát rengeteg tényező zavarhatja meg. Így van ez akkor is, amikor turisták árasztják el szeretet városunkat. Talán eleinte még fel sem fognak tűnni, de minél nagyobb csoportokban kezdenek el portyázni, egyre zavaróbbak lehetnek. Főleg akkor, hogyha akadályozni kezdik a haladási irányunkat.

Pontosan ez volt az oka annak, hogy elege lett a helyi lakosoknak a turisták tömegéből. Annak viszont örülhetünk, hogy ennyire népszerű a városunk világszerte és özönlenek hozzánk a különböző nemzetek polgárai, eltölteni itt néhány kellemes napot, amikor betekintést nyerhetnek a kultúránkba. Addig ezzel nem is lenne semmi baj, ameddig ezt nem teszik túl tolakodó módon. Gyakori esetnek számít, hogy akadályozzák a közlekedést és balesetveszélyes helyzetek is kialakulhatnak emiatt. Még egy tapasztalt csoportvezetőnek is nagy feladatot jelent, hogy egyben tartson egy zombi hordaként vonuló csoportot.

A helybéli lakosok a kedvenc kávézójukban sem találtak meg a megszokott nyugalmukat, mivel a különböző éttermek is megtelnek a szezon alatt a turisták tömegével. Ilyenkor mindenki sokkal stresszesebb és ingerültebb. Nem csoda, hogyha sokan igényelnek végre egy olyan helyet néhány napra, ahol maguk mögött hagyhatják a tömeget és az idegen arcokat. Kell egy kellemes környezet, kényelmes búvóhely azzal a személlyel, akivel jól érezhetjük magunkat kettesben és ezután ismét feltöltődve vethetjük bele magunkat a mindennapok forgatagába. Így már a kellemetlenkedő turistaáradattal is könnyebben meg fogunk birkózni.

Az amúgy is forgalmas belváros infrastruktúrája miatt, rengeteg stressz éri az itt lakókat és ahelyett, hogy javulna a helyzet, egyre csak rosszabb lesz. Remélhetőleg mihamarabb megszületik erre a megoldást, mert a helyzet lassan kezd tarthatatlanná válni, a helyi lakosok felháborodásából ítélve. Most már úgy tűnik, hogy a szezon végéhez értünk, ezért csak elvétve találni egy-két turistacsoportot. Ezeket is keresni kell, hogy megtaláljuk őket, azonban a következő alkalommal biztosan ismét pattanásig fognak feszülni az idegek.