Webáruház

Tényleg ennyire fontos a víz?

Tisztított víz
Tisztított víz

Már a csapból is az folyik, hogy mennyire fontos elegendő vizet inni a nap folyamán. Azonban arra is figyelni kellene, hogy miként használjuk az ivóvizet. Ha abból indulunk ki, hogy testünk 70% víztartalommal bír, teljesen logikus, hogy pótolni kell.

Tehát nem kérdéses, hogy miért fontos a víz? Vízpótlás nélkül fáradékonyak leszünk és gyakran jelentkezhet fejfájás is. Ez pedig csak a folyamat kezdete. Ami pedig a felhasználást illeti, nagyon meg kellene becsülnünk, hogy hazánk ivóvíztartalékai bőségesek.

Kifejezetten sokan engednek több tíz liter vizet egy fogmosáshoz és fürdéskor, illetve zuhanyzáskor sem takarékoskodnak. Csak akkor tudnánk meg igazán, ha kevesebb lenne belőle, hogy miért fontos a víz?

Az ivóvízben szegény területek az esővíz gyűjtésével igyekeznek biztosítani a szükséges mennyiséget. Ahol pedig egyik sincs, óriási gond a biztosítása. Nem kevesen betegszenek meg a tiszta víz hiányában a bolygó egyes területein. Ennek fényében mindenki tudja a választ, hogy miért fontos a víz?