Szolgáltatás

Tudod miből áll a híd fogpótlás menete?

Itt olyan fogászati eljárásról olvashatsz, ami könnyen megoldja a hiányzó fogak problémáját.

A fogak elvesztése több tényezőtől is függhet. Az egyik lehet a genetikai tényező, ami bizony sok egészségügyi problémát okozhat. Például hajhullást, ritka és gyenge hajzuhatagot, pattanásos bőrt, valamint rossz fogakat. A clinident.hu weboldalon számos módszerrel megismerkedhetsz, amelyek segítenek megoldani a fogak kihullásával járó kellemetlenségeket. Itt olyan fogászati eljárásról olvashatsz, ami könnyen megoldja a hiányzó fogak problémáját.

A híd például olyan módszer, ami segít több egymás mellől elveszített fogat pótolni. A különleges eszköz porcelán műfogakból készül, amelyek egy ínyhez hasonló színű és kinézetű ágyazatba vannak behelyezve. Az „íny” két végén rozsdamentes, orvosi fémből készült kampók találhatóak. Ezeket a még meglévő, lyuk két felén lévő fogakhoz erősítik. Így, egyfajta híd képeződik a speciális kiegészítő révén. A műfogak kinézete teljesen természetes, ráadásul nem ártanak nekik a savas ételek és az üdítők sem.

Igazán lényeges megemlíteni, hogy a fogpótlásra szolgáló híd mellett más eljárások is léteznek. Természetesen a fogszakorvosok mindig azok mellett fognak dönteni, amelyek a leghatékonyabbak a fogak pótlására. A többi eljárás közé sorolható az implantátum, vagy a porcelán fogpótlás. Ez utóbbit akkor szokták alkalmazni, hogyha egyetlen fog pótlása válik szükségessé. Ez esetben felesleges az implantátum vagy a híd használata. Az implantátum akkor okos választás, hogyha a betegnek nincs egy ép foga sem, amit meg lehetne menteni és amihez hozzákapcsolható lenne a híd.

A fogbeültetés előtt el kell távolítani a rossz szájhigiéniát okozó fogakat, valamint rendbe kell hozni a megmenthető változatokat. A fogpótlás csak akkor végezhető el, hogyha az összes fog ép és egészséges. A fémcsavarok, amelyekre az implantátumok fognak felkerülni, fél évvel az eljárás előtt beültetésre kerülnek. Ha ez idő alatt nem löki ki a szervezet a csavarokat, akkor el lehet végezni az új fogsor becsavarozását. Ellenkező esetben új módszert kell alkalmazni, ami szintén több hónapot vehet igénybe.