Szolgáltatás

A vesztegetés ellen a hatóságok szigorúan lépnek fel

A vesztegetés bütetendő

Elcserélne egy kisebb büntetést egy nagyobbra? Ha már adott bármekkora összeget is azért, hogy kedvezőbb eljárásban részesüljön, akkor a vesztegetés bűncselekményét követte el. Ez akkor is bűncselekmény, ha a felkínált összeg csekély, vagy ha azt megvesztegetni próbált személy el sem fogadja. Így lehet egy közlekedési kihágás „megúszására” tett kísérlet bűncselekmény.

Aki hivatalos személyt bármilyen előnnyel befolyásolni igyekszik, az bűncselekményt követ el. A vesztegetés ellen a hatóságok igyekeznek szigorúan fellépni, minél több esetet felderíteni. A vesztegetés jogi meghatalmazásáról, büntethetőségéről a Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján bárki számára érthető módon tájékozódhat. Ha Ön vagy egy hozzátartozója ilyen cselekményt követett el, akkor a védekezését beszélje meg egy büntetőügyekben jártas ügyvéddel, de azért jobb az ilyen helyzeteket elkerülni.

Ha viszont már megtörtént, akkor igyekezzen a legjobb módon védekezni. Egy tapasztalt ügyvéd csak akkor javasolja, hogy ismerje el a bűnösségét, ha a bizonyítékok ismeretében ő is úgy látja, hogy ez a legkedvezőbb az Ön számára.