Webáruház

A vízálló laminált padló lerakásának feltételei

Vízálló laminált padló

Ha azt mondanánk, hogy parkettát szeretnénk lerakni a fürdőszobába, akkor valószínűleg sokan furcsán néznének ránk, hiszen tudnivaló, hogy a víz és a pára nagy ellensége a meleg burkolatnak. Azonban létezik vízálló laminált padló, amivel bizonyos körülmények között bátran le lehet burkolni a fürdőhelyiséget is.

Azért fontos kiemelni, hogy csak adott feltételek mellett, mert bárhová azért a vízálló laminált padló sem lesz jó megoldás. Ha nincs megoldva a szellőzés, ha régi a vízhálózat és bármikor elöntheti a víz a mellékhelyiséget, illetve a fürdőkádból, tusolóból kifröccsenő víznek sem szab semmi gátat, akkor a parketta nem jó ötlet.

Ellenben, ha ezeket sikerül kiküszöbölni, akkor a vízálló laminált padló nagyon dekoratív és szép alternatíva lehet ebben a helyiségben is. Érdemes trópusi fából készült svédpadlót vagy bambuszból gyártott változatot választani, hiszen az alapanyag származási helyének köszönhetően, ezek bírják a legjobban a nedvességet. Amennyiben Önt is érdekli ez a lehetőség, akkor a 2jepetto oldalán utána olvashat a különféle vízálló laminált padló típusoknak.