Webáruház

A wifi kamera hátrányokat is rejt

Wifi kamera

Egy biztonsági rendszer kiépítéséhez elég sok kábelre van szükség, ami tény és való, hogy némileg ront egy otthon vagy kisebb ingatlan összképén. Azonban, egyelőre érdemes inkább megbékélni ezzel, mert a vezeték nélküli rendszerek még nem tudnak olyan magas minőséget biztosítani, mint a vezetékesek.

Ugyanis a legtöbb wifi kamera nem képes elég tiszta és éles képet készíteni ahhoz, hogy például felismerhető legyen rajta egy arc vagy számtábla, valamint az éjjeli megfigyelés is nehézségekbe ütközhet. Ezek nélkül pedig nem sokat ér a felvétel, hiszen többek között azért vannak a kamerák, hogy azonosíthassuk az illetéktelen behatolókat, bűnt elkövetőket.

Elijesztésre, a bűnözők távoltartására kiválóan megfelel a wifi kamera is, de azért nem árt, ha egy jól kivehető videó is a rendelkezésünkre áll, ha mégsem tántorítana el valakit egy esetleges betöréstől, rongálástól. Léteznek magasabb színvonalat képviselő wifi kamera változatok is, azonban ezek ára még olyan magas, hogy egy családi házba nem igazán éri meg ilyet beszerelni.