Webáruház

SUV autók a fókuszban az ADAC téli gumi tesztjén

ADAC teszt

Igazán népszerűnek számítanak a városi terepjárók, ezért érdemes egy pillantást vetni ezekre, hogy miként teljesítenek a nedves, csúszós utakon, hogyha téli gumival vannak felszerelve. Az ADAC téli gumi teszt során, számos gyártó terméke került tesztelésre, ám mondhatni, hogy elmaradtak a várt eredményék.

Érdekes módon, az olyan gyártók közül, mint a Michelin vagy a Continental egyik sem ért el dobogós helyezést. Ellenben a teszteredmények meglepetéssel szolgáltak, hiszen az első a Dunlop Winter Sport 5-ös modellje lett. Egyedül ez ért el jó teljesítményt, a többi tesztalany kizárólag ajánlott minősítést kapott, illetve az utolsó helyet elfoglaló Nankang Snow SV-2 nem ajánlott az eredmények szerint. A Dunlop kiegyensúlyozott teljesítményéhez kiegyensúlyozott ár is jár. Ez pedig azt bizonyítja, hogy nem minden esetben járunk jól a legdrágább termékkel. Tehát az ár nem lehet döntő tényező, amikor téli gumi vásárlásra kerül a sor.

Sokkal inkább keressünk rá az aktuális teszteredményekre és akkor pontos képet kaphatunk arról, hogy melyik gyártó modelljére érdemes beruházni. Egy kiváló abronccsal felszerelve nem érhetnek minket meglepetések, még a legzordabb körülmények között sem. Jó hatással lesz a fogyasztásra és páratlan tapadást biztosít a járműnek, még nagyobb sebesség esetén is.

A BF Goodrich szintén jó választás lehet, mivel szép eredményt ért el a számos letesztelt abroncs között. Sajnálatos, hogy ez nem sikerült a Continentálnak, hiszen nagyon népszerűnek számít az autósok körében, viszont a mostani teljesítmény csak a hetedik hely megszerzésére volt elég. Az ADAC teszt ismét pontos képet adott arról, hogy milyen árkategóriában kell keresgélnünk, hogyha szeretnénk minőségi abroncsokkal felszerelni az autót. Úgy tűnik, hogy idén az arany középút lesz a legbiztonságosabb. Minden tesztelés alkalmával kemény próbáknak vetik alá a gumikat, ezért megbízhatunk a kapott eredményekben. A gumidirekt.hu bővelkedik a jobbnál-jobb abroncsok kínálatában, minden kategóriában és az akciós termékekben egyaránt.

Print Friendly, PDF & Email