Szolgáltatás

A könyvelő váltás nehézségekkel jár

Kifogástalan könyvelés

Sokan nem tudják, hogy mivel jár ez a procedúra, de természetesen, ez is kivitelezhető a megfelelő módon. A könyvelő váltás számos okból kifolyólag is szükséges lehet bizonyos helyzetekben.

A legegyszerűbb eset az, amikor a megbízó elégedetlen a munkájával. De az is előfordulhat, hogy a NAV talál valami kivetnivalót a munkájában. Ebben az esetben nem marad más hátra mint más szakemberhez fordulni.

A könyvelő váltás során azt is figyelembe kell vennünk, hogy az új könyvelő nem szívesen fog felelősséget vállalni az előző munkáért, amit egy másik személy végzett el, hiszen ha az valami hibázott, akkor neki kell felelnie érte.

A könyvelő váltás megtörténhet év közben is akkor, hogyha a könyvelő nem tudja végigvinni az évet, bizonyos okokból kifolyólag, például nyugdíjba megy vagy elköltözik. A könyvelő váltás ekkor igazán sok munkával fog járni az újonnan megbízott személynek, hiszen át kell néznie az addig elkészült munkát pontról pontra, tehát minden számlát ismét ellenőrizni kell, mert hiba esetén szintén az új személyt terheli a felelősség.