Webáruház

A legtöbb eseteben mennyi ideig tart a mellfelvarrás utáni fájdalom?

Mellfelvarrás utáni fájdalom
Mellfelvarrás utáni fájdalom

A nagyobb méretű és feszes mellek az idő múlásával sajnos kissé lógóssá válnak és megereszkednek. Nyilván ez a korosodás és magának az életnek a velejárója, de nem muszáj ebbe beletörődni. Vannak olyan megoldások, beavatkozások, amivel a nagyobb mellek is ismét feszesek lehetnek.

Pontosan ilyen a mellfelvarrás, amit hazánkban is rengeteg hölgy fontolóra vesz. Sokan a szülés és szoptatás, vagy épp egy intenzív fogyókúra után igénylik ezt a szolgáltatást. Ezek a dolgok a keblek megereszkedését eredményezhetik.

Ennek főként az oka az, hogy a bőr túlságosan meglazul, illetve a zsír és a mirigyállomány is nagymértékben csökken. A mellfelvarrás műtétnek köszönhetően a lógós, megereszkedett mellek újra teltek és feszesek lesznek, és a mellkasnál kialakult „lapos” dekoltázs is megszűnik.

Ezek mind annak tudhatóak be, hogy a keblek ismét a megfelelő magasságba kerülnek. A kialakult problémán sokszor már a direkt erre a célra kifejlesztett kosaras melltartók sem segítenek. Sőt, sokszor a mellizom-torna sem segít a folyamat lassításában. Ez azért van, mert ugye nem a mell izomzatával van a baj, hanem sokkal inkább a mirigyállomány és kötőszövet együttesével, ezeknek a meglazulásával.

A műtét során a szakember a felvarrás mellett, a megnyúlt bőrfelesleget is eltávolítja. Emellett különféle metszésekkel alakítja ki a kívánt méretet, és formálja meg a mell végleges alakját. A mellfelvarrás azért is lehet megfontolandó, mert ezzel korrigálható az aszimmetria és/vagy az eltérő méret.

Ilyenkor lehetőség van a nagyobb méretű mell kisebbítésére, illetve a kisebbiknek a nagyobbítására szilikon implantátum segítségével. A plasztikai sebész nem csupán a méretet és formát tudja átalakítani, hanem magát a bimbóudvart is meg tudja változtatni.

Ekkor épp úgy igényelni lehet a kisebbítést akárcsak a nagyobbítást. A műtétet követően fennálló fájdalom mindenkinél más. A szakemberek szerint. legrosszabb esetben is egy hetes fájdalomról lehet szó. A kellemetlen állapoton segíteni lehet a fájdalomcsökkentők segítségével.