Vásárlás

A mozgáskorlátozott WC szabvánnyá vált a vonatokon

Mozgáskorlátozott wc
Mozgáskorlátozott wc

Az utazás mindenkinek komoly kihívás, főleg ha vonattal vagy autóbusszal kell megtenni több száz kilométeres távokat. Ezt még egy egészséges ember is nehezen viseli, hát akkor a mozgáskorlátozott személy. Az új modern vonatok végre gondoltak a mozgáskorlátozottakra is.

Ezekben már kötelezően kiépítésre kerül a mozgáskorlátozott WC, mindennel felszerelve, ami a biztonsághoz szükséges. A mozgáskorlátozottak többszörösen is korlátozottakká váltak a kommunizmus ideje alatt, számukra egyre kevesebb hely maradat a társadalomban, hiszen ritka volt az a turisztikai célpont, ahol megfelelő ellátásban és körülményekben részesülhettek volna.

Olyan téves elképzelés járta, hogy ők az egymás társaságát élvezik igazán és nincs szükségük más tevékenységre, társaságára. Ezért nem is kezdeményezték színházakban, mozikban, üdülőtelepeken a mozgáskorlátozott WC kiépítését, mert úgysem mennének ilyen helyekre. Szerencsére ez az elmélet megváltozott és mindenki ráébredt, hogy nekik is ugyanolyan igényeik vannak, mint mindenki másnak.