Webáruház

Az impotencia okai betegséget is takarhatnak

impotencia okai
Az impotencia okai

A merevedési zavarok mögött, a legtöbb esetben egyszerű lelki okok állnak, de ha ezek kizárhatóak, akkor gondolnunk kell az esetleges szervi problémákra. Az impotencia okai között az érrendszeri, keringési betegségek állnak leggyakrabban. A normális merevedés egyik alapfeltétele a megfelelő véráramlás, mert nélküle lerövidül az erekció, így csak rövid ideig áll fenn a merevedés, vagy létre sem tud jönni.

Az impotencia okai között fellelhetőek a különböző krónikus betegségek is, mint a cukorbetegség, vesebetegség, alkoholizmus, érelmeszesedés, magas koleszterinszint, szívbetegség. Ezekben az esetekben a merevedési zavar nem hirtelen, hanem fokozatosan jön létre.

Az impotencia okai közé soroljuk a műtétek utáni idegsérülést vagy gerincvelő-sérülést. A szervi indokok lehetnek továbbá a különféle neurotikus betegségek, de gyakori, hogy egyes gyógyszerek mellékhatása miatt nem jön létre a megfelelő merevedés. A probléma valódi alapját természetesen minden esetben szakorvosnak kell megállapítani, vagyis soha ne próbáljuk meg magunkat kezelni!