Szolgáltatás

A CSOK kényelmes megoldás

CSOK- Családi Otthonteremtési Kedvezmény

Aki az ingatlanpiacon szeretne kereskedni, komoly tőkével kell rendelkezzen, hiszen az ingatlanárak komoly növekedést mutatnak. Ennek több oka is van, amelyek között az állami CSOK támogatás jelentős szerepet játszik. A vissza nem térítendő állami támogatás a családok otthonhoz jutását hivatott elősegíteni, méghozzá a meglévő és vállalt gyerekek száma után.

Tehát minél több a gyerek, annál nagyobb támogatásban részesülhet az igénylő. A CSOK támogatás igénybe vehető új lakás építés és vásárlás, valamint használt lakás vásárlás és bővítés címén is. Ezzel óriási vásárlókört megcélozva, az állam elérte célját, és egyre többen kapnak lehetőséget, hogy új otthonba költözzenek, függetlenül attól, hogy az ténylegesen új vagy használt állapotú.

A bankok is igyekeznek megfelelő finanszírozási és hitelkonstrukciókat összeállítani, amivel tovább fokozzák az otthonhoz jutni kívánók lehetőségeit. A CSOK népszerűségét tovább növeli az a 10 millió Ft támogatás, ami három gyermek után jár új lakás vásárlás vagy építés esetén.