Szolgáltatás

Figyelmet felkeltő tények a műanyag ablakokról

Elegáns műanyag ablakok
Elegáns műanyag ablakok

Sok neves cég gyárt nyílászárókat, így széles termékskála közül válogathat. Gyártásra kerülnek felső-, közép- és csúcskategóriás műanyag ablakok széles választéka. Tudni kell, hogy ezek profiljának kiválasztása fontos. Több kamrás elemekből áll össze, légtérrel a közepén, ami a hőszigetelő hatást növeli.

Anyaga legtöbbször nagy keménységű PVC, de ezek közül is több eltérő minőségű található szerte a piacon. Kiválasztásánál figyelembe kell venni a PVC minőségét, hő- és hangszigetelő képességét, az ablaküveg finomságát.

A légkamrák fő szerepe a réteges levegőtárolás, amit ugyebár nagyanyáink idejéből tudunk, hogy több réteg levegő nagyobb meleg. Ajánlatos mellette a vasalatra odafigyelni, valamint a résszellőző jelenlétére, így elkerülhető a túlszigetelés esete és nem fog minden párát a lakásban tárolni.

A műanyag ablakok korszerű technológiával készülnek, így tartósságuk és minőségük kiváló. Festésük nehezen kopik, tisztításuk egyszerű és nem eszi meg az idő vasfoga. Ennek ellenére, a fakerettel rendelkező ablakok sem mentek ki divatból, de a műanyag ablakok költség-hatékony és tartós megoldások.