fűmag
Webáruház

Fűmag vagy gyepszőnyeg?

A kertépítés kapcsán örök kérdés marad, hogy jobb lenne-e a gyepszőnyeg választani vagy inkább maradjon a magvetéses fűnövesztés? A gyepszőnyeg egyik nagy előnye, hogy azt az ember készen kapja. Az előkészített földre szinte csak le kell teríteni és már készen is van az egész. Ennél sokkal időigényesebb és bonyolultabb a fűmag vetése.

Ettől függetlenül sokan választják ezt, hiszen élvezik az egész procedúrát, látva, ahogy nő a fű. Mit kell tudni az egészről? Nos, a fűmagnak a legideálisabb vetési időszaka a tavasz és az ősz. Sok szakember inkább az őszt javasolja a kezdőknek, akik először vágnak bele a munkába. Ami még fontos, hogy csakis az ideális típusú fűmag jöhet szóba.

Fontos figyelembe venni, hogy milyen környezetben, milyen használatra szeretné azt elvetni az ember. Kétségtelen, hogy ez fogja meghatározni a választást. Ami még hihetetlenül fontos, hogy a füvesítés nem a fűmag megvételével és elvetésével kezdődik. Kötelező felkészíteni a talajt is. Hogyan? A talajfertőtlenítéssel, a gyommentesítéssel és a szerves trágyázással sokat lehet segíteni a helyzeten.