Szolgáltatás

Gazdaságos technológia a napelemes közvilágítás

napelemes közvilágítás
Napelemes közvilágítás

Közvilágítás hiányában alighanem senki nem járkálna szívesen a sötét utcákon. Ennek a luxusnak viszont ára van. Egy kisváros is rengeteget költ évi szinten azért, hogy az utcái ne burkolózzanak sötétbe naplemente után.

Nem beszélve a fővárosról, globális szinten pedig elképzelhetetlen mennyiségű pénzt és energiát emészt fel, amit másra is lehetne fordítani. Ez viszont csak akkor valósulhatna meg, hogyha a napelemes közvilágítás általános dologgá válna.

Egyelőre ez még csak egy utópisztikus elképzelés, ám sok helyen már átültették ezt a gyakorlatba. Rengeteg előnye van a napelemes közvilágításnak.

Például az, hogy bárhol alkalmazható, mivel az elektromos hálózattól függetlenül képes működni. Az napelemes közvilágítás kialakítása során felállított oszlopok saját napelemmel és energiatárolókkal vannak ellátva. A napelemes közvilágítás kiépítésével rengeteget spórolhatnak a kisebb települések és városok egyaránt. Már az is nagy terhet vehet le egy város költségvetéséről, ha csak néhány utcában sikerül kialakítani egy ilyen rendszert.