Sokan például azért fogyasztanak egyes alkoholos italokat, mert teljes mértékben lenyűgözi őket az igazán egyedi íz, amely sokszor valóban sajátos, hiszen lehet savanyú, édes vagy épp kesernyés. Az utóbbit a gin is képes garantálni, az az igen elterjedt ital, amelyik a tradicionális gyártó országokon kívül más államokban is teret nyert, talán pontosan ezek kvalitásnak köszönhetően.
De mi is ez a nedű? Nos, a gin egy igen speciális égetett szeszes ital, amelynek az előkészítésében főszerep jut a semleges ízű alkoholpárlatnak és a közönséges boróka tobozbogyójának, illetve manapság igen sokszor a kivonatának. Ha az adott alkoholos nedű minőségi, akkor legtöbbször a fő alapanyagot a gabonaszesz jelenti, amely hozzájárul a megnyerő ízvilághoz.
Gyakran a gyártók bizonyos fűszereket is alkalmaznak az egyedi aroma, zamat elérése érdekében, azonban mindenki tudja, hogy a boróka kell domináljon a végső, kifogástalan íz kialakulásában. A gin a kesernyésebb íze miatt remek koktél alapanyag is lehet, amit rengetegen kedvelnek.