Szolgáltatás

Kellemesen kesernyés a gin

Gin
Gin

Sokan például azért fogyasztanak egyes alkoholos italokat, mert teljes mértékben lenyűgözi őket az igazán egyedi íz, amely sokszor valóban sajátos, hiszen lehet savanyú, édes vagy épp kesernyés. Az utóbbit a gin is képes garantálni, az az igen elterjedt ital, amelyik a tradicionális gyártó országokon kívül más államokban is teret nyert, talán pontosan ezek kvalitásnak köszönhetően.

De mi is ez a nedű? Nos, a gin egy igen speciális égetett szeszes ital, amelynek az előkészítésében főszerep jut a semleges ízű alkoholpárlatnak és a közönséges boróka tobozbogyójának, illetve manapság igen sokszor a kivonatának. Ha az adott alkoholos nedű minőségi, akkor legtöbbször a fő alapanyagot a gabonaszesz jelenti, amely hozzájárul a megnyerő ízvilághoz.

Gyakran a gyártók bizonyos fűszereket is alkalmaznak az egyedi aroma, zamat elérése érdekében, azonban mindenki tudja, hogy a boróka kell domináljon a végső, kifogástalan íz kialakulásában. A gin a kesernyésebb íze miatt remek koktél alapanyag is lehet, amit rengetegen kedvelnek.