Klíma

A klímákat érdemes rendszeresen tisztíttatni

A rendszeres tisztítás megnöveli az élettartamukat

Ha egy tévécsatornán megnézünk egy reklámblokkot, azt láthatjuk, hogy a hirdetések elég nagy százaléka tisztítószerekről szól. Mosószerek, súrolószerek, szivacsok, felmosók, számtalan segédeszköz, ami segíti a háziasszonyok dolgát.

Ez egyáltalán nem véletlen, hiszen a rendszeres takarítás minden téren szükséges. A legjobb minőségű klímáknál is tanácsos a rendszeres tisztítás. Erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni és elvárni, hogy évek múlva is ugyanolyan intenzitással működjön a megvásárolt légkondicionáló berendezés, mint új korában. Azonban, ami használatban van, annál elkerülhetetlen, hogy belekerüljön a por, szöszök, illetve más szennyeződések. Ha bizonyos időközönként rászánjuk magunkat és a lakásunkban működő klímáknál végzünk egy alapos tisztítást, akkor nemcsak az élettartamukat növelhetjük meg, hanem a működésüket is optimalizálhatjuk.

Természetesen figyelnünk kell arra is, hogy olyan szerekkel és módon végezzük ezt, ami biztosan nem károsítja a készülék alapanyagát, alkatrészeit.