Vásárlás

Macskaalom a cicák gondozásához

Macskaalom
Macskaalom

A lakásban tartott cicáknak is szükségük van egy olyan helyre, ahol elvégezhetik a dolgukat. A macskaalom megfelelő helyet biztosít ehhez, ezért minden gazdinak gondoskodnia kell a beszerzésről.

Ezenkívül fontos a rendszeres csere is, hiszen a szőrmókok nem használják a piszkos toalettet. Természetesen, nagyon oda kell figyelni a higiéniára és a szagtalanításra. A gyerekeket lehetőleg távol kell tartani a magas peremmel rendelkező tálkától. Lényeges, hogy a macskaalom elég nagy legyen, hiszen csak így fér bele teljesen az állat.

Érdemes külön seprűt és lapátot is vásárolni a tisztításhoz. A macskaalom alá újságpapírt kell tenni, hogy egyszerűbb legyen a csere. Bizonyos időközönként fel kell mosni a tálka mellett, hiszen a cicák széthordják az alomban lévő kavics darabjait.

Szerencsére, egy kis idő elteltével hozzá lehet szokni a macskaalom használatához. Persze nem könnyű naponta gondoskodni a cseréről, azonban egy igazán felelős gazdi igyekszik a legjobb körülményeket biztosítani az állatnak. A vásárlásra a Petexpressz oldalán nyílik lehetőség, ezért ide érdemes ellátogatni.