Webáruház

Melegen tart a polár anyag

Az emberek sokféle textilt kipróbálnak annak érdekében, hogy megvédjék magukat a nedvességtől, az esőtől és a hótól. Rossz időjárás esetén a vízlepergető anyag jelenléte nélkülözhetetlen azoknál, akik nem tudnak elmenekülni a csapadék elől. Az első valóban víztaszító és vízálló szövetet C. Macintosh találta fel. Ő a sűrű gyapjúszálakat gumival ötvözte. Ez a kombináció nem engedte át a vizet, de nagyon nehéz súlya volt. Az idő múlásával azonban a minősége jelentősen javult. Mostanra már drága esőkabátokat varrnak belőle, aminek a különböző modelljeit “MAC” névvel illetik, az angol feltaláló tiszteletére.

A vízlepergető anyag ruhák, sátrak, táskák, munkaruhák és még sok más termék testre szabásához használható. Ezekben a természetes szálakat mesterséges fonalakkal kombinálják és a felületet víztaszító bevonattal kezelik. Ez leggyakrabban a pamut és a nejlon kombinációja. A kevert szöveteket általában sima szövés útján állítják elő. A vízlepergető anyagból készült termékek nem igényelnek különös gondoskodást és fokozott kopásállóságot mutatnak. Kiváló tulajdonságú, de ugyanakkor igénytelen szövetet keres? Megtalálta! A polár anyag műszálból kerül előállításra.

polár anyag
Polár anyag

Ez lehetővé teszi a dolgok kellemes tapintását és ami a legfontosabb, nem okoz allergiás reakciókat. A kiváló tulajdonságai és a nagy népszerűsége miatt, a feltalálói Nobel-díjban részesültek. A főbb jellemzői között szerepel a praktikum, a sokoldalú felhasználás, valamint az egyszerű gondozás. Ezek a szempontok a szövethez felhasznált szálaknak és a gyártás során alkalmazott technológiáknak tudhatóak be.

A polár anyag előállításának alapja egy szintetikus szál, ami nem igényel alapos ápolást, így egyszerű mosással és szárítással könnyen tisztítható. Továbbá, magas rugalmassági szinttel, jó hőszigeteléssel és könnyű súllyal rendelkezik. Ez utóbbi jellemzője lehetővé teszi, hogy az ilyen ruhákat magával vihesse a repülőgépre vagy a vonatra is a poggyászban. Nagyon fontos tényező, hogy nem igényel vasalást, mivel nem gyűrődik vagy deformálódik, így a polár anyag hosszú ideig tökéletesen megőrzi az alakját.