merevedési zavar okai
Egészség

Merevedési zavar okai lehetnek fizikai problémák

Biztosan hallottuk már, hogy a lélek bugyrai kifürkészhetetlenek. Ezért nem meglepő, hogy akár a merevedési zavar okai között is húzódhat meg lelki probléma.

A test nem működik nélkülünk, így amikor nagyfokú stressznek vagyunk kitéve, esetleg valami komoly megpróbáltatás ér minket, akkor könnyen lehet, hogy nem sikerül elérni az áldott állapotot a szexuális együttlétek előtt. Sokan ezt azzal kapcsolják össze, hogy a férfi nem vonzódik a nő iránt, azonban ez egyáltalán nem igaz.

Valamikor egyszerű fizikai okok vannak a háttérben, ami lehet fáradtság, vagy valamilyen betegség is. Az életkort is mindig számításba kell venni, nem mindegy, hogy hány évesen szeretne tornázni a pár.

Ráadásul az alkohol és a kábítószer fogyasztók is gyakran tapasztalhatják ezt a problémát, de a cukorbetegség is bántja az idegeket. A merevedési zavar okait hamar meg lehet találni, így könnyebbé válik a kezelés is. Ma már sok vényköteles gyógyszer is segíthet, de az első lépés mindig a baj felismerése és elfogadása lesz.