bicikli nyereg
Webáruház

Milyen az ideális bicikli nyereg?

Aki régóta rója az utakat bringán, az tudja, hogy nem létezik kényelmes nyereg. Inkább úgy lehetne megfogalmazni, hogy akad olyan, amelyiket meg lehet szokni és olyan bicikli nyereg szintén van, ami megszokhatatlanul kényelmetlen.

Éppen ezért nagyon körültekintően kell kiválasztani az adott modellt. Hagyjunk időt magunknak, amíg „összeszokunk“ az üléssel. Rendszerint a bringázási stílusunknak megfelelően lehet kiválasztani a tökéletes bicikli nyerget.

Városi környezetben egy kényelmes nyeregben ülni olyan, mintha egy kipárnázott fotelben foglalnánk helyet. Egyenes háttal járni-kelni kerekezni a város utcáin felemelő érzés. Ugyanez már nem működik terepen vagy az országúton. Az MTB-k és az országúti kerékpárok esetében a keskeny, könnyed kialakítású bicikli nyereg az előnyös.

Ilyenkor már sokat nyom a latba az adott alkatrész súlya is. Egy versenybringa ülésének a súlya a töredéke a városi kerékpár nyergének. Más a kialakítása, hiszen más a testtartás a biciklin. Az országúti bringákhoz a hosszú, keskeny nyereg ajánlott. Terepen pedig ide-oda helyeződik a súlypont, amiben egy méretes nyereg csak akadályozná a kerékpárost.