Webáruház

A speciális sushi rish elkészítése

Sushi rizs

A sushi nagyon különleges étel, ami minőségi alapanyagokat kíván meg ahhoz, hogy tényleg esztétikus és finom lehessen. A japán kerek fajtából nemesített sushi rizs csak válogatott szemeket tartalmaz és a normál típustól eltérő főzést igényel. Először is 3-4 alkalommal át kell mosni, amíg a víz teljesen átlátszó lesz.

Ezután lehet leszűrni és főzőtálba tenni. Ha ez megvan, akkor fel kell önteni ugyanannyi vízzel, mint a rizs mennyisége és fedő alatt szükséges felforralni. Ezután le lehet venni takaréklángra a tüzet és a fedő levétele nélkül, még 15 percig párolni. Negyed óra múlva a tűzről félrehúzva csak egyszer szabad megkavarni, majd fedő alatt újabb 10 percig párolódik.

A sushi rizs ezután nyilvánítható késznek. Ha Ön is szívesen megkóstolná, illetve kipróbálná a sushi készítést otthon, akkor a bulkshop.hu webáruházban nagyon jó minőségű rizst vásárolhat, 1 kilogrammot mindössze 670 Forintért cserébe. Szavazzon a minőségre és akkor a Távol-Kelet falatkái garantáltan ízletesek lesznek!