Rexon-Eye
Egészség

Mi az a Rexon-Eye? Budapesten is egyre népszerűbb ez száraz szem kezelési módszer

A Rexon-Eye egy viszonylag új módszer, ami egyre elterjedtebbé válik azok körében, akik gyakran szenvednek szemészeti problémáktól és cselekedni szeretnének. A Budai Szemészeti Központnál (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) is végeznek ilyen kezeléseket a száraz szem ellen. Ez a szindróma a könnytermelés csökkenéséből vagy minőségének romlásából eredő állapot.

Sok embert érint világszerte. Jelentős kellemetlenséget és zavaró hatást gyakorolhat a mindennapi életre. A Rexon-Eye kezelés a QMR, vagyis a kvantum molekuláris rezonancia technológiát használja. A QMR specifikus frekvenciás rezgéseket bocsájt ki. Eredményesen segíti elő a sejtek és a szövetek anyagcseréjét, valamint természetes megújulását.

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a kezelés befejezése után a páciens rövid ideig homályos látást tapasztalhat, azonban nem kell aggódni, mivel ez az állapot igencsak gyorsan megszűnik. Amennyiben szeretné enyhíteni a száraz szem szindróma okozta tüneteket, akkor itt a remek lehetőség!

Az előkészületek elengedhetetlenek

A beavatkozás egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül gyorsan és hatékonyan képes elhárítani a látásproblémákat. A megkezdése előtt a páciensnek alapos szemészeti vizsgálaton kell átesni, hogy az orvos megállapíthassa alkalmas-e a Rexon-Eye kezelésre. A specialista részletesen megvizsgálja a látószervek anatómiáját, a látásélességet, valamint a szem szárazságának mértékét.

A vizsgálat körülbelül egy órát vesz igénybe. Maga a kezelés egy speciális szemmaszkban történik, amit csukott szemre kell felhelyezni. Az eljárás megkezdése előtt a kontaktlencsét és a sminket el kell távolítani. Mindössze 20 percet vesz igénybe, ez idő alatt a páciens kellemes zenét hallgathat.

Hosszú távú előnyöket biztosít, ezért nem meglepő, hogy egyre többen döntenek mellette. A kezelést követően sokan észlelik, hogy kevésbé van szükségük a műkönny használatára, mivel a könnyfilm stabilizálódik és megfelelő hidratálást biztosít. A modern technológiának és a szemészek tapasztalatának köszönhetően a Rexon-Eye rendkívül biztonságos.

Meddig tart a kezelés?

A Rexon-Eye kezelést általában többször kell megismételni annak érdekében, hogy az eredmény tartós legyen. A protokoll szerint 4 héten keresztül 4 beavatkozás szükséges, azonban ez egyéntől függően változhat. Az eredmény igazán tartós, ami azt jelenti, hogy a tünetek enyhülése akár 18 hónapon keresztül fennáll.

A száraz szem szindrómával küzdő személyeknek általában 3-6 havonta van szükségük Rexon-Eye kezelésre. A specialista folyamatosan figyelemmel kíséri a páciens állapotát és amennyiben szükségesnek látja, változtat a terven. Érdemes megemlíteni, hogy nem ajánlott várandós kismamáknak, onkológiai terápia alatt álló pácienseknek és aktívan működő implantátumok esetében, mint például a hallókészülék vagy a pacemaker.

A kezeletlen száraz szem krónikus irritációt és fájdalmat okozhat, szóval ronthatja az életminőséget, illetve befolyásolhatja a mindennapi tevékenységeket, ezért fontos időben felismerni és elhárítani a problémát. A kezelés alatt a páciens kellemes melegséget érez a szem környékén, így akár relaxációs tevékenységként is fel lehet fogni.