enzimes béldaganatszűrés
Egészség

Miért fontos a rendszeres enzimes béldaganatszűrés?

A vastagbélrák a második leggyakoribb halálhoz vezető daganatos betegség. Pedig a rosszindulatú daganat kialakulása rendszeresen végzett enzimes béldaganatszűrés segítségével korai formában kimutatható, és ez esetben a betegség majdnem minden esetben gyógyítható.

Az enzimes béldaganatszűrés lehetővé teszi, hogy a tükrözéses vizsgálattal ellentétben, fájdalommentesen és rövid idő alatt pontos eredményeket kapjunk. Miben különbözik a béldaganatenzim-vizsgálat más vastagbélszűrésektől?

Az M2-PK enzimes béldaganatszűrés kimagasló, 85%-os daganatjelző pontossággal rendelkezik, ami messze meghaladja a székletvérvizsgálat 50%-os eredményét, ugyanakkor nem fájdalmas, és nem tart sokáig, mint ahogy a tükrözéses vizsgálat. Ez a vizsgálat speciálisan a daganat által termelt enzimet mutatja ki, már a kezdeti stádiumban is.

A pozitív eredmény nem jelent 100%-os biztonsággal daganatot, de felhívja a kezelőorvosok figyelmét a további vizsgálatok elvégzésének fontosságára és kiváló lehetőséget kínál a betegség kialakulásának megelőzésére. Amennyiben szeretné megőrizni az egészségét és elkerülni a vastagbéldaganat okozta komplikációkat, végeztesse el évente egyszer az enzimes béldaganatszűrést a ProLabor Kft. laborjainak egyikében!